— donderdag 15 juli 2021, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Code rood Limburg: ergernis over nieuwskeuze landelijke voorpagina’s

Ernstige schade aan een woning in Valkenburg aan de Geul. In de regio Limburg richt stijgend water in dorpen en gebieden veel schade aan. Een piek van water moet later vandaag nog komen. | ANP

Met een nog niet geweken wateroverlast in de Limburgse regio - met meer water onderweg - is er op Twitter ophef over de voorpagina's van de meeste landelijke kranten, waar andere thema's domineren. L1 is door de Veiligheidsregio Limburg voor een tweede dag als calamiteitenzender ingezet.

Mensen zijn geïrriteerd over wat politiek geograaf Josse de Voogd afgelopen maart in een essay op Villamedia eerder dit jaar als institutioneel Randstadisme omschreef. “De Randstedelijke bias draagt bij aan onnodige verharding tussen stad en regio, kansrijk en kansarm, hoog- en laagopgeleid, en autochtone en gekleurde achterstandsgroepen”, aldus De Voogd.

Het AD en regionale krant De Limburger gebruikten hun voorpagina’s wel voor de situatie in Limburg. Wel doen de media het beter bij hun online verslaggeving: de sites hebben ruim aandacht voor de wateroverlast. Soms is er doorlopende berichtgeving, via liveblogs.

Boosheid over net gepresenteeerde klimaatplannen van de Europese Unie leidt op de site van De Telegraaf tot een bijzondere juxtapositie van berichten, vinden sommigen.

Bekijk meer van

Limburg Limburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.