— woensdag 25 oktober 2017, 08:42 | 0 reacties, praat mee

‘Amerika heeft een Fox News-presidentschap’

EPA

CNN-journalist Brian Stelter heeft het aantal officiële interviews geteld dat president Trump sinds zijn inauguratie heeft gegeven. Stelter komt tot de conclusie dat er sprake is van een Fox News-presidentschap. Trump gaf alleen aan Fox News meer interviews dan aan alle andere Amerikaanse media opgeteld.

CNN, waar Trump een bijzondere afkeer van heeft, kreeg zoals verwacht nul interviews met de Amerikaanse president. Problematisch is volgens Stelter dat Trump op Fox News alleen babbelt met journalisten die hij mag en hem omgekeerd het vuur niet na aan de schenen leggen. Vanavond wordt het negentiende interview met Trump op Fox News uitgezonden; een vraaggesprek met zelf-verklaard fan Lou Dobbs.

Alle andere media kregen sinds januari slechts achttien interviews. Het laatste serieuze televisie-interview dateert alweer van mei, zegt Stelter. Zijn lijstje is als volgt:

Fox—19
NYT—4
NBC—3
Reuters—3
WSJ—2
CBN—2
ABC—1
CBS—1
WashPost—1
AP—1
CNN—0

Stelter: “Laten we eerlijk zijn: de gesprekjes met Dobbs of Sean Hannity of Pete Hegseth zijn geen nieuwswaardige interviews. Trump schuift niet aan bij Bret Baier of Shep Smith (de minder buigzame en ‘hardere’ journalisten bij Fox News, red.). Hij babbelt met vrienden - mensen die zijn beleid promoten - de mensen die hij dagelijks op tv kijkt.”

Bekijk meer van

Trump Fox News CNN Brian Stelter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.