NVJ compleet lid

— vrijdag 12 oktober 2018, 12:20 | 0 reacties, praat mee

City breidt redactie uit om Amsterdam te paaien

City breidt redactie uit om Amsterdam te paaien

Huis-aan-huisblad City, het onafhankelijke magazine in Amsterdam, verschijnt komend weekeinde voor het eerst in zeven stadsdeel edities met in elk stadsdeel minimaal vier pagina’s met nieuws en informatie over en uit ieder stadsdeel. Laatste wijziging: 12 oktober 2018, 12:31

Daarmee volgt City-uitgever H.A.H. Retail Uitgeverij BV uit Baarle-Nassau nauwgezet de uitleg van de gemeente Amsterdam van de plaatselijke verordening, waarin is vastgesteld aan welke voorwaarden een huis-aan-huisblad moet voldoen. Volgens de gemeente Amsterdam moet tien procent of meer van de inhoud van de krant bestaan uit hyperlokaal nieuws uit het betrokken stadsdeel.

De gemeente had eerder aangekondigd de verordening nauwgezet te handhaven en wellicht aan te scherpen. De uitgever hoopt dat met de nieuwe aanpak te voorkomen. 

City claimt hiermee in een klap het grootste lokale huis-aan-huis blad van Amsterdam te zijn met wekelijks minimaal vier pagina’s nieuws van om de hoek.

Blij is de uitgever van City niet met de nieuwe koers. In een persbericht: ‘De gemeentelijke verordening dwingt de redactie meer de stadsdelen op te zoeken, waardoor de gemeente zich op onwenselijke wijze inmengt in de redactionele keuzes van de onafhankelijke redactie. Deze bemoeienis van de gemeente staat op gespannen voet met de persvrijheid en de metropoolaanpak van City’.

City is een antwoord op het Amsterdamse folderverbod. Door lokale informatie toe te voegen aan een folderkrant kan City toch huis-aan-huis worden bezorgd, tenzij er een nee-nee sticker op de brievenbus zit.

Volgens de uitgever slaat het concept aan bij adverteerders en worden in meerdere gemeenten gesprekken gevoerd om daar een lokale krant te beginnen.

Bekijk meer van

Trusted Media City Amsterdam

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.