basis naar compleet

— vrijdag 3 juni 2022, 09:43 | 0 reacties, praat mee

Koster en Van Dijk: ‘Topambtenaar liet NPO-klokkenluider in de kou staan’

© NPO / Jan-Willem van Hofwegen

Een hooggeplaatste medewerker van de NPO, die problemen met de salarisplafonds voor presentatoren wilde aankaarten, is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap in de kou gezet. Volgens de NPO-medewerker werden de salarisplafonds op schimmige wijze omzeild. Laatste wijziging: 3 juni 2022, 09:47

Dat schrijft BNR Nieuwsradio naar aanleiding van de meest recente uitzending van de mediapodcast Koster en Van Dijk. De medewerker, waar podcastmakers Mark Koster en Ton F. van Dijk mee hebben gesproken, stapte als klokkenluider naar het ministerie en sprak daar met Marjan Hammersma. Als secretaris-generaal is zij de hoogste ambtenaar op het ministerie, dat verantwoordelijk is voor de verdeling van het NPO-budget.

Hammersma had volgens Van Dijk en Koster op dat moment een persoonlijke relatie met toenmalig NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman. “Had ik geweten van de privérelatie, dan had ik het gesprek nooit gevoerd”, aldus de NPO-medewerker tegenover BNR Nieuwsradio. Tot op heden is er geen vervolg gekomen op het gesprek.

Dat laatste verbaasd Kamerleden Harry van der Molen (CDA) en Zohair El-Yassini (VVD), volgens BNR. Zij waren in 2020 mediawoordvoerders van hun fracties en hadden een rol in de totstandkoming van het gesprek tussen de NPO-medewerker en Hammersma. Ze stellen uitleg te willen. Hammersma heeft middels haar woordvoerder aan BNR Nieuwsradio laten weten geen commentaar te willen geven.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.