banner festival 23

— donderdag 25 juni 2020, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Blok: Free Press Unlimited kan altijd meedoen aan toekomstige tenders; petitie op stoom

Het staat persvrijheidsorganisatie Free Press Unlimited (FPU) altijd vrij om deel te nemen aan nieuwe tenders die de Rijksoverheid uitgeeft. Dat stelde minister Blok van Buitenlandse Zaken eerder deze week tijdens het debat over de Mensenrechtenrapportage 2019. Laatste wijziging: 25 juni 2020, 09:17

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder deze maand weten dat FPU niet langer tot de ‘geselecteerde allianties’ behoort en de subsidie verliest. Journalist Herman Spinhof van de NVJ-sectie Plus begon een petitie om het ministerie de voorgenomen subsidiestop te laten terugdraaien.

Op het moment van schrijven hebben 720 mensen die petitie ondertekend. Spinhof hoopt dat meer mensen hun steun aan FPU uitspreken, omdat het einde van de subsidie diverse projecten (met 50 partners in 20 landen) rond persvrijheid in gevaar brengt.

Spinhof meldt dat minister Blok in het debat over de Mensenrechtenrapportage 2019 heeft beloofd dat hij, vóór de begroting van 2021 wordt ingediend, laat weten waar het geld voor persvrijheidsprojecten dan wel heen gaat.

Spinhof: “Volgende week dinsdag stemt in de Tweede Kamer over de verschillende moties die zijn ingediend, waaronder de motie van Sadet Karabulut (SP), Lilianne Ploumen (PvdA) en Bram van Ojik (GroenLinks) waarin gevraagd wordt niet te bezuinigen op persvrijheidprojecten maar juist te onderzoeken of meer investeringen mogelijk zijn op dit terrein.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.