— woensdag 1 april 2020, 17:21 | 0 reacties, praat mee

Blendle brengt betalen per artikel volgende week terug

© Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

De online kiosk Blendle gaat de mogelijkheid om per artikel te betalen terugbrengen, zij het in gewijzigde vorm. Gebruikers die een abonnement hebben op Blendle Premium kunnen in de nabije toekomst weer gratis door kranten bladeren om koppen te snellen. Komen ze daarbij artikelen tegen die ze willen lezen en die niet inbegrepen zijn in Blendle Premium, dan kunnen ze deze los kopen. Laatste wijziging: 2 april 2020, 16:06

Dat blijkt uit een mailing die Blendle naar klanten heeft gestuurd. Wanneer het kopen van losse artikelen precies wordt teruggebracht is nog niet bekend. Blendle laat weten nog te wachten tot Apple de nieuwe versie van de app – waar de optie in toegevoegd is – heeft goedgekeurd. De digitale kiosk verwacht dat dat in de loop van komende week gebeurt. Op de eigen website beantwoordt Blendle alvast wat vragen over het los aanschaffen van artikelen. Een uitgebreider vraaggesprek met oprichter Alexander Klöpping volgt begin komende week op Villamedia.

Krantencredits
Het aanschaffen van losse artikelen gaat op een vergelijkbare manier als in het verleden. Gebruikers rekenen verhalen af met een digitaal tegoed (‘krantencredits’), die in bundels worden verkocht. Gebruikers schaffen voor 2,50 euro bundels aan met 50 krantencredits. Die 50 credits zijn goed voor vier tot tien artikelen.

Blendle kondigde in juni vorig jaar aan te stoppen met het aanbieden van deze mogelijkheid en volop in te gaan zetten op zijn abonnementenmodel Premium. Dat model biedt abonnees toegang tot een selectie van artikelen uit kranten en toegang tot tijdschriften. In theorie zouden tijdschriften onbeperkt te lezen moeten zijn, al bleek dat onbeperkt niet altijd even onbeperkt.

Het stopzetten van betalen per artikel kwam de digitale kiosk op kritiek van gebruikers te staan, omdat in eerste instantie onduidelijk was wat er met hun nog openstaande tegoeden terug te vragen. Sinds 1 januari was het kopen van losse artikelen daarna niet meer mogelijk.

Bekijk meer van

Blendle Premium Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.