website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bijna 3000 werkloze journalisten in Nederland

Nick Kivits — Geplaatst in Werk op donderdag 20 augustus 2015, 12:02

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Nieuws

Het aantal journalisten dat zonder werk thuis zit stijgt rap richting de 3000. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het UWV. In de maand juli stonden 2926 journalisten als werkzoekend ingeschreven bij het werkbedrijf. Dat zijn er 47 meer dan in de maand ervoor. Het is de vijfde maand op rij dat het aantal werkzoekenden gestegen is, na een kleine daling begin dit jaar.

Sinds begin dit jaar is het aantal werkzoekende journalisten gestegen met 6,48 procent. Dat is een hoger percentage dan in 2014, toen er tussen januari en december 4,52 procent aan werkzoekenden bij kwam. Vergeleken met de maand juni (waarin 2879 journalisten op zoek waren naar een baan) is de werkloosheid met 1,63 procent gestegen.

In de afgelopen 12 maanden (van augustus 2014 tot juli 2015) liep het aantal bij het UWV als werkzoekend ingeschreven journalist op met 12,41 procent. Ter vergelijking: in dezelfde periode liep het aantal werkzoekenden in heel Nederland met 6,47 procent op.

 

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Antoon Oosting, 20 augustus 2015, 16:24

    Wordt het dan niet eens hoog tijd die overmaat aan opleidingen journalistiek ingrijpend te saneren? Die continue instroom verziekt de arbeidsmarkt in hoge mate. Jongeren komen niet aan de bak en als het al lukt als freelancer opdrachten te verwerven beconcurreert men elkaar plat waardoor er uiteindelijk voor niemand droog brood is te verdienen.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.