— donderdag 9 juni 2016, 16:20 | 0 reacties, praat mee

‘Biedingen van vijf miljard dollar voor kernactiviteiten Yahoo’

Justin Sullivan / AFP

Yahoo zou meerdere biedingen van vijf miljard dollar of meer hebben ontvangen om de kernactiviteiten te verkopen. Dat melden bronnen aan CNBC. Laatste wijziging: 9 juni 2016, 16:25

Yahoo onderzoekt al enige tijd een mogelijke verkoop van de kernactiviteiten van zijn internettak. Eerder deze week doken er geruchten op over een overname door de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Maar met een bod van ruim drie miljard dollar lijkt daar weinig kans op te zijn, aldus CNBC.

De directie van Yahoo komt op vrijdag samen om over een potentiële overname te praten. Een nieuwe biedingsronde zal daarna van start gaan, die midden-juli wordt afgerond.

Het bedrijf kampt al jaren met teruglopende inkomsten en de druk op topvrouw Marissa Mayer wordt groter. Het bedrijf probeert op alle mogelijke manieren het tij te keren. Eerder werd al de videotak opgeheven en Yahoo heeft woensdag ook een portefeuille van circa 3000 patenten te koop gezet. Samen moeten ze minstens 1 miljard dollar opbrengen, meldde zakenkrant The Wall Street Journal woensdag.

Bekijk meer van

Yahoo Verizon Marissa Mayer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.