— dinsdag 5 januari 2016, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Yahoo stopt met videotak Yahoo Screen

ANP

Weer een tegenslag voor topvrouw Marissa Mayer. Internetbedrijf Yahoo is gestopt met zijn videotak, Yahoo Screen. Daarmee laat het bedrijf plannen om zelf tv-series te maken achter zich. Dat bevestigt een woordvoerder van Yahoo tegenover onder andere Ars Technica.

Met het besluit neemt de druk op bestuursvoorzitter Mayer toe. Zij beweerde een aantal jaar geleden dat ze Yahoo weer populair kon maken door zich te richten op video. In december wilden investeerders nog dat de topvrouw vertrekt, of dat het bedrijf zijn kernactiviteiten verkoopt of een koper vindt voor het hele bedrijf. Er is weinig vertrouwen meer in haar dat zij de al jaren teruglopende omzet weet te stoppen.

Op Yahoo Screen hadden gebruikers toegang tot exclusief video- en tv-materiaal van Yahoo. Er werden in Amerika bijvoorbeeld oude afleveringen van Saturday Night Live op uitgezonden. Yahoo produceerde ook een nieuw seizoen van tv-serie Community, die op Yahoo Screen werd getoond. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Yahoo Marissa Mayer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.