— woensdag 28 januari 2015, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Yahoo stoot lucratieve onderdelen af

Justin Sullivan, AFP

Topvrouw Marissa Mayer van Yahoo heeft aangekondigd dat het bedrijf het volledige belang in Chinees online warenhuis Alibaba in een zelfstandig bedrijf gaat onderbrengen. De plannen passen binnen het proces om Yahoo scherper als online advertentiebedrijf vorm te geven. De aandeelhouders beloonden de plannen met een flinke spurt omhoog in de beurskoers, maar de New York Times wijst er op dat hun directe financiële voordeel mogelijk van korte duur is: maar liefst 85 procent van de waarde van Yahoo is momenteel afkomstig van hun belang in Alibaba, dat bijna 40 miljard dollar waard is. In het laatste kwartaal van 2014 daalden zowel omzet als winst van Yahoo - deels toe te schrijven aan een reeks overnames die Yahoo vorig jaar deed. Mayer heeft ook aangegeven dat het belang in Yahoo Japan - ter waarde van ruim 7 miljard dollar - eveneens van de hand gaat. Analisten zijn kritisch over de plannen, omdat uit de cijfers nergens blijkt dat Yahoo definitief de weg omhoog heeft gevonden. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

Yahoo Marissa Mayer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.