— maandag 14 december 2015, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Investeerder Yahoo wil vertrek topvrouw

Justin Sullivan / Getty

De druk op Yahoo-topvrouw Marissa Mayer loopt op. Een investeerder wil dat het bedrijf zijn kernactiviteiten verkoopt, of een koper vindt voor het hele bedrijf, zo blijkt uit een brief van investeerder Canyon Capital Advisors LLC aan het bestuur, waar The Wall Street Journal inzage in heeft gehad. Een andere investeerder, Springowl, wil dat Mayer vertrekt en dat 75 procent van het personeel wordt ontslagen.

Yahoo kampt al jaren met teruglopende omzet. Mayer werd in 2012 aangenomen om het tij te keren. Er lijkt weinig vertrouwen meer te zijn dat dat ook lukt. De investeerders worden ongeduldig nu vorige week bleek dat het plan om Alibaba-aandelen te verkopen op de lange baan wordt geschoven vanwege mogelijke belastingrisisco’s en dat er nu wordt gekeken om een apart bedrijf te richten voor de internetkernactiviteiten. Mogelijke groei van Yahoo zou daarmee een jaar vertraging op kunnen leveren.

Bekijk meer van

Yahoo Marissa Mayer Alibaba

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.