banner anp

— donderdag 24 maart 2016, 14:28 | 0 reacties, praat mee

Druk op Yahoo loopt op

ANP

Investeerdersmaatschappij Starboard Value wil af van het hele bestuur van Yahoo. "We zijn extreem teleurgesteld met de rampzalige financiële resultaten van Yahoo, slecht bestuur, ongehoord aanneembeleid en algemeen gebrek aan verantwoording en toezicht door de raad van bestuur", zo schrijft Starboard donderdag in een open brief (pdf).

In het vierde kwartaal van 2015 draaide Yahoo door afschrijvingen een nettoverlies van 4,4 miljard dollar.

“We geloven dat het de Raad van Bestuur ontbreekt aan leiderschap, objectiviteit en het perspectief dat nodig is om de beslissingen te nemen die het belang van de aandeelhouders dienen.”  Daarom heeft de investeerder negen nieuwe bestuursleden naar voren geschoven die tijdens de jaarlijkse vergadering kunnen worden benoemd.

Het is niet de eerste keer dat Yahoo en topvrouw Marissa Mayer kritiek krijgen over de koers van het bedrijf. Eerder al eiste een investeerder het vertrek van Mayer. Ook zouden de kernactiviteiten van Yahoo verkocht moeten worden. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.