e learning nvj

— woensdag 5 februari 2020, 10:44 | 0 reacties, praat mee

België verlengt staatssteun voor kranten- en tijdschriften: 340 miljoen euro

De Belgische demissionaire regering heeft eind vorig jaar een omstreden distributiesubsidie voor kranten en tijdschriften voor een periode van twee jaar verlengd, ter waarde van 340 miljoen euro. Uitgeverijen als DPG Media en Mediahuis besparen daardoor elk jaar tientallen miljoenen euro aan distributiekosten.

Platform Follow The Money brengt deze constructie in herinnering tegen het licht van de forse overnamedrift van DPG Media in de afgelopen jaren en de vorig jaar verloren rechtszaak rond freelance-tarieven, waar het bedrijf recent tegen in beroep ging.

De recente overname van Sanoma voor 460 miljoen euro en de expansie in Nederland van het afgelopen decennium werden mede mogelijk gemaakt door Belgische staatssteun, aldus FTM.

Een andere pijler in de omzetstrategie is de lage woord- en fotoprijs, stelt FTM’s Joost Ramaer: “Freelancers zo weinig mogelijk betalen is een hoeksteen geworden onder Van Thillo’s businessmodel.” Verder komt aan voortdurend schaven aan de kosten - door cultuurbijlages te schrappen, bijvoorbeeld - geen einde. Meer bij Follow The Money

Bekijk meer van

Follow The Money DPG Media

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.