— maandag 23 maart 2020, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Distributie en bezorging kranten verloopt nog steeds normaal

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

De meeste dagbladen verschijnen vooralsnog normaal. De landelijke en regionale dagbladen van onder meer DPG Media en Mediahuis Nederland worden gewoon dagelijks bezorgd, meldt Adformatie. En er liggen scenario's klaar als er problemen komen in de distributie of bezorging.

Adformatie sprak onder meer met DPG Media en Mediahuis Nederland. Willem-Albert Bol namens DPG Media, uitgever van onder meer AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en vele regionale en lokale kranten, stelt dat de kranten soms minder bijlagen tellen dan normaal en minder dik zijn en mogelijk wat later worden bezorgd, maar “wonderwel lukt het om het systeem draaiende te houden. Alle lof wat dat betreft aan distributeurs en bezorgers”.

Ook De Telegraaf en de regionale dagbladen van Mediahuis Nederland blijven in print verschijnen en worden bezorgd, zegt woordvoerder François Engelhart van Mediahuis Nederland. Behalve de Metro. De gratis krant gaf vrijdag al aan dat het niet rendabel meer was om in print te verschijnen, nu het aantal treinreizigers zo is afgenomen en de treinen een basisdienstregeling rijden. Online gaat de krant wel door.

Bij Mediahuis Nederland is ook een oproep gedaan aan alle collega’s die thuis werken om zich indien mogelijk vast op te geven om de afdeling distributie te ondersteunen, “mocht dat de komende periode überhaupt in het uiterste geval nodig zijn”.

Het is natuurlijk onduidelijk hoe de epidemie zich verder zal ontwikkelen en hoe dat dan voor de dagbladsector gaat verlopen. Commercieel directeur Madelon Fortuin van NRC: “Als er heel veel mensen ziek worden en daardoor bijvoorbeeld een drukkerij moet sluiten, of onvoldoende vervangende bezorgers beschikbaar zijn, moeten we de distributie van de papieren krant aanpassen. Daarvoor liggen de scenario’s klaar, bijvoorbeeld door de zaterdagkrant dunner te maken, waardoor de drukkerij sneller klaar is met drukken en een bezorger meer exemplaren tegelijk mee kan nemen.”

 

Bekijk meer van

Mediahuis Nederland DPG Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.