— woensdag 16 januari 2019, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Beeld en Geluid en SeniorWeb starten mediawijsheid-cursus voor ouderen

Tot oktober kunnen ouderen een cursus mediawijsheid volgen bij Beeld en Geluid.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gaat in samenwerking met SeniorWeb tot oktober elke maand een mediawijsheidcursus organiseren voor ouderen. Doel is deze groep handvatten te geven om kritisch en doelmatig met media om te gaan.

Deelname aan het programma is niet gratis, maar kost rond tien en vijftien euro, afhankelijk of iemand lid is van SeniorWeb. Dat is een vereniging die computergebruik onder ouderen stimuleert.

Beeld en Geluid en SeniorWeb wijzen erop dat informatie die via diverse bronnen tot ons komt, grote invloed hebben op zelfbeeld, meningen en blik op de maatschappij.

“Daarom is het belangrijk dat iedereen verantwoord en mediawijs in de samenleving staat, zodat iedereen kan genieten van de wereld aan informatie, contacten en entertainment. Je bewust zijn van de schaduwzijde van die mediawereld, zoals desinformatie, nep-nieuws, sociale uitsluiting van niet media-vaardige mensen en een mogelijke (generatie)kloof door eigen ‘mediabubbels’, is daarbij erg belangrijk”, aldus de partners in het persbericht over de cursusreeks.

Er wordt onder meer ingezet op het herkennen van nepnieuws en de bespreekt de technieken die worden gebruikt om desinformatie te verspreiden. Recent Amerikaans onderzoek toonde aan dat ouderen gevoelig kunnen zijn voor nepnieuws en in de groep 65-plus zelfs de voornaamste verspreiders zijn.

De eerstvolgende bijeenkomst is op 13 februari aanstaande. Meer bij Beeld en Geluid

Bekijk meer van

SeniorWeb Beeld en Geluid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.