anner smart octo

— donderdag 19 maart 2015, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Afsluiting Beelden voor de Toekomst

Sinds 2007 is er aan gewerkt door Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nationaal Archief, Eye Filmmuseum en Stichting Nederland Kennisland. Het project Beelden voor de Toekomst waarbij 2,5 miljoen oude foto's en bijna een half miljoen uur aan film- en geluidsbanden werden gedigitaliseerd. Maandag wordt in Hilversum bij Beeld en geluid het resultaat gepresenteerd. Het project heeft met 90 miljoen euro, 25 miljoen euro meer gekost dan was verwacht en een belangrijk onderdeel van het project - het online toegankelijk maken voor onderwijs, particuliere geïnteresseerden en commercieel gebruik, is slechts voor een klein deel geslaagd. Dat komt doordat rechthebbenden toestemming moeten verlenen. Het opsporen van de rechthebbenden bleek een tijdrovende klus, zegt Walter Swagemakers, projectleider collecties bij Eye. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.