— donderdag 5 september 2019, 09:59 | 0 reacties, praat mee

Beeld en Geluid en DROG brengen nepnieuws naar school

De app Slecht Nieuws, ontwikkeld door DROG

Vanaf dit schooljaar gaan Beeld en Geluid en journalistiek-educatieve organisatie DROG intensief samenwerken op het gebied van onderwijs.

De door DROG gemaakte workshops en trainingen rond nepnieuws en desinformatie worden door Beeld en Geluid aangeboden aan het onderwijs. DROG ontwikkelde in 2017 het spel Slecht Nieuws, waarin je zelf nepnieuwsmaker kon zijn en zo inzicht krijgt in veel gebruikte trucs, zoals emotionele manipulatie, polarisatie en het vervalsen van volgers en bewijs.

Beeld en Geluid: “Het aanbod bestaat uit een workshop Fake News voor 14+ een online game voor de leeftijd 8 tot 10 én een docententraining waarin docenten zelf een les leren geven over desinformatie en misleiding in de media. De lesprogramma’s zijn gestoeld op DROG’s beproefde methode: je kunt nepnieuws het best leren herkennen door het zelf een keer te maken.”

Op deze manier maken ze kennis met de wereld achter desinformatie en ervaren ze hoe makkelijk mensen te misleiden zijn en hoe snel nepnieuws zich kan verspreiden. Beeld en Geluid en DROG brengen fake news naar school

Bekijk meer van

Nepnieuws DROG Beeld en Geluid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.