e learning nvj

— woensdag 12 oktober 2016, 16:48 | 0 reacties, praat mee

‘Bedreigd worden hoort bij de misdaadjournalistiek’

ANP / Remko de Waal

Was Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans een lafbek toen hij besloot geen afsluitend artikel over de vrouwenafdeling van motorbende No Surrender to publiceren nadat de motorclub hem en zijn redacteur Mylène de la Haye bedreigde? Dat vraagt hij zich af in een blog op de website van Panorama. Daarin gaat de hoofdredacteur in op het nieuws omtrent de bedreiging, dat NRC eerder vandaag publiceerde.

Bedreigingen horen volgens Lomans bij de misdaadjournalistiek. “Dan maak je mensen boos en daar moet je maar mee leren omgaan”, aldus de hoofdredacteur op de website van Panorama. “Je hebt bedreigingen in alle soorten en maten. Dat hoort erbij als je hoofdredacteur bent van een blad dat veel, goed en serieus over misdaad schrijft. Dan publiceer je vaak zaken die mensen niet welgevallig zijn. Het zij zo.”

Op de vraag die Lomans aan zichzelf stelt geeft de hoofdredacteur resoluut antwoord. “Misschien ben ik die middag wel een lafbek geweest, Panorama was dat de jaren daarna zeker niet. Niemand heeft zo uitgebreid over No Surrender, Klaas Otto en andere leden van die club geschreven als wij. En daar gaat het om. Dat Panorama volstrekt onafhankelijk en kritisch verhalen is blijven brengen over No Surrender.”

Bekijk meer van

Panorama

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.