persveilig seminar

— woensdag 12 oktober 2016, 08:46 | 0 reacties, praat mee

‘No Surrender bedreigde Panorama’

© Remko de Waal | ANP

UPDATE De leiding van motorclub No Surrender heeft in 2014 de redactie van weekblad Panorama bedreigd. Dat schrijft NRC (betaald via Blendle). Twee kopstukken van No Surrender zouden hoofdredacteur Frans Lomans tegen zijn zin een contract hebben laten tekenen waarin staat dat verslaggever Mylène de la Haye niet meer mag publiceren over de motorclub. Laatste wijziging: 12 oktober 2016, 13:50

Een politiewoordvoerder heeft aan NRC bevestigd dat de politie signalen heeft gekregen dat Lomans en de la Haye voorafgaand aan de ondertekening van het contract ernstig zijn bedreigd. De la Haye maakte een wekelijkse rubriek over de vrouwenafdeling van de club. Toen ze daarin een verwijzing naar de criminele aspecten van de No Surrender wilde maken, ging het mis.

In juni 2014 zouden twee leden van de club de redactie van Panorama – toen nog onderdeel van Sanoma in Hoofddorp – zijn opgestormd met het contract dat Lomans moest ondertekenen. Er zijn maar twee afleveringen van de serie verschenen. Lomans heeft geen aangifte gedaan.

De la Haye zegt tegen NRC: ‘Ik ben er voortijdig mee gestopt. Je bent vrij om je eigen conclusie te trekken waarom.’

De motorclub ontkent de aantijgingen, al is op de Facebookpagina van oprichter Klaas Otto een foto van het contract te vinden. Otto zit sinds juli dit jaar vast en staat morgen terecht voor criminele activiteiten, zoals witwassen, mishandeling en afpersing.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.