— dinsdag 1 mei 2018, 08:47 | 0 reacties, praat mee

BBC verslaggever gedood bij nieuwe aanslag in Afghanistan

© BBC

In het zuidoosten van Afghanistan is maandagmiddag BBC-verslaggever Ahmad Shah omgekomen bij een nieuwe aanslag. Hij werd in het plaatsje Khost doodgeschoten door gewapende mannen terwijl hij op de fiets zat, zeggen getuigen tegen de BBC. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Shah werkte iets meer dan een jaar voor de BBC. Volgens de omroep was hij in een normaal gesproken veilig gebied, dat hij goed kende, toen de aanslag plaatsvond. BBC-directeur Jamie Angus laat weten met de dood van Shah een ‘gerespecteerde en populaire’ journalist te verliezen. ‘Dit is een vreselijk verlies, en mijn medeleven gaat uit naar Ahmad Shahs vrienden en familie, en het hele BBC team in Afghanistan. We doen er alles aan om zijn familie te ondersteunen in deze moeilijke tijd.’

De beroepsgroep kijkt, aan de vooravond van de Dag van de Persvrijheid, terug op een zwarte dag in Afghanistan. De dood van Shah gisteren, volgde op de dubbele zelfmoordaanslag in Kabul eerder die dag, waarbij 25 mensen om het leven kwamen, onder wie 9 journalisten. Na de eerste explosie deed een tweede zelfmoordenaar zich voor als cameraman, voegde zich tussen de verzamelde pers en blies zichzelf op.

In een derde aanslag kwamen maandag later op de dag 11 kinderen om in de provincie Kandahar.

Meer bij de BBC.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.