banner festival 23

— donderdag 15 maart 2012, 09:30

‘Iran achter cyberaanval op BBC’

BBC-topman Mark Thompson verdenkt de Iraanse regering ervan achter de denial-of-service-aanval te zitten, die het bedrijf recent trof. Via zo'n DoS-aanval worden servers en websites overladen met valse verzoeken om informatie. De servers krijgen het zo druk, dat voor legitieme gebruikers geen tijd meer is. Ook werden twee satelliet-downlinks naar Iran actief gestoord, aldus Thompson. Laatste wijziging: 15 augustus 2017, 16:17

Bij de internetaanval raakten het BBC-mailsysteem en bepaalde internetdiensten tijdelijk overbelast, bericht CNet. Iran en de BBC hebben een moeizame verstandhouding, door de Perzischtalige uitzendingen van BBC Persian TV, gericht op de Iraanse bevolking.

Begin vorige maand voelde Thompson zich ook genoodzaakt Iran te herinneren dat het bedrijf geen journalisten in Iran heeft, na berichten over intimidatie van familieleden van werknemers van BBC Persian TV. Wie voor de BBC in Iran werkt, wordt lastig gevallen. Dat is een fact of life, schreef Thompson toen op zijn BBC-weblog.

Bekijk meer van

Recht BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.