— donderdag 15 maart 2012, 09:30

‘Iran achter cyberaanval op BBC’

BBC-topman Mark Thompson verdenkt de Iraanse regering ervan achter de denial-of-service-aanval te zitten, die het bedrijf recent trof. Via zo'n DoS-aanval worden servers en websites overladen met valse verzoeken om informatie. De servers krijgen het zo druk, dat voor legitieme gebruikers geen tijd meer is. Ook werden twee satelliet-downlinks naar Iran actief gestoord, aldus Thompson.

Bij de internetaanval raakten het BBC-mailsysteem en bepaalde internetdiensten tijdelijk overbelast, bericht CNet. Iran en de BBC hebben een moeizame verstandhouding, door de Perzischtalige uitzendingen van BBC Persian TV, gericht op de Iraanse bevolking.

Begin vorige maand voelde Thompson zich ook genoodzaakt Iran te herinneren dat het bedrijf geen journalisten in Iran heeft, na berichten over intimidatie van familieleden van werknemers van BBC Persian TV. Wie voor de BBC in Iran werkt, wordt lastig gevallen. Dat is een fact of life, schreef Thompson toen op zijn BBC-weblog.

Bekijk meer van

Recht BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.