e learning nvj

— maandag 30 april 2018, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Journalisten omgekomen bij dubbele aanslag in Kabul

Persbijeenkomst na dubbele zelfmoordaanslag in Kabul - © Jawad Jalali / EPA

Bij twee explosies in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn 25 mensen om het leven gekomen en zeker 45 gewond geraakt. Bij de tweede explosie kwamen in ieder geval vier journalisten om. Twee politieagenten raakten gewond. Laatste wijziging: 30 april 2018, 10:37

De aanslag vond plaats in de wijk Shash Darak, in de buurt van het hoofdkwartier van de geheime dienst, de Amerikaanse ambassade en het NAVO-hoofdkwartier. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om twee zelfmoordaanslagen. Volgens een woordvoerder van de politie zou een zelfmoordterrorist op een motor maandag in de ochtendspits de eerste explosie in Kabul hebben veroorzaakt. De slachtoffers zijn burgers.

Vervolgens blies een voetganger zich op in een groep mensen die op de plek van de aanslag waren afgekomen. Daaronder waren verslaggevers die wilden berichten over de aanslag. Een Afghaanse journalist meldt dat de dader zich voordeed journalist. Volgens AFP is AFP-fotograaf Shah Marai omgekomen, evenals twee journalisten van 1TV en een van Tolo news.

De terroristische organisatie IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Meer bij ANP via NU.nl / NOS / AFP

 

 

Bekijk meer van

Kabul Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.