banner festival 23

— vrijdag 14 juni 2019, 08:46 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS krijgt tijdslot Nieuwsweekend niet terug

Nieuwsweekend-presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij. Foto: Nico Kroon

Omroep AVROTROS krijgt de zendtijd die het is verloren toen het programma De Nieuwsshow verhuisde naar Omroep MAX niet terug. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht eerder deze week bepaald. Laatste wijziging: 14 juni 2019, 09:27

AVROTROS en Omroep MAX lagen met elkaar overhoop nadat De Nieuwsshow, inclusief presentatoren, in september 2017 naar Omroep MAX verhuisde. Het programma mocht daarbij zijn vaste zendtijd op zaterdagochtend behouden. Die verhuizing was op 1 januari 2018 een feit. De Nieuwsshow veranderde op hetzelfde moment de naam naar Nieuwsweekend.

De NPO gaf destijds aan het intact blijven van presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij belangrijker te vinden dan omroeppolitieke belangen. AVROTROS ondernam daarop juridische stappen in de hoop de zendtijd terug te krijgen.

Volgens de bestuursrechter zijn er geen regels overtreden bij het toekennen van het tijdslot van Nieuwsweekend aan Omroep MAX. De rechter wijst de eisen van AVROTROS – de zendtijd terug en een geldelijke compensatie – af. Nieuwsweekend blijft daardoor op hetzelfde tijdstip te horen op NPO Radio 1.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.