— vrijdag 14 juni 2019, 08:46 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS krijgt tijdslot Nieuwsweekend niet terug

Nieuwsweekend-presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij. Foto: Nico Kroon

Omroep AVROTROS krijgt de zendtijd die het is verloren toen het programma De Nieuwsshow verhuisde naar Omroep MAX niet terug. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht eerder deze week bepaald.

AVROTROS en Omroep MAX lagen met elkaar overhoop nadat De Nieuwsshow, inclusief presentatoren, in september 2017 naar Omroep MAX verhuisde. Het programma mocht daarbij zijn vaste zendtijd op zaterdagochtend behouden. Die verhuizing was op 1 januari 2018 een feit. De Nieuwsshow veranderde op hetzelfde moment de naam naar Nieuwsweekend.

De NPO gaf destijds aan het intact blijven van presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij belangrijker te vinden dan omroeppolitieke belangen. AVROTROS ondernam daarop juridische stappen in de hoop de zendtijd terug te krijgen.

Volgens de bestuursrechter zijn er geen regels overtreden bij het toekennen van het tijdslot van Nieuwsweekend aan Omroep MAX. De rechter wijst de eisen van AVROTROS – de zendtijd terug en een geldelijke compensatie – af. Nieuwsweekend blijft daardoor op hetzelfde tijdstip te horen op NPO Radio 1.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.