training eu starters

— woensdag 20 september 2017, 14:28 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS legt zich niet neer bij verlies De Nieuwsshow

Foto: Nico Kroon

Als het aan omroep AVROTROS ligt verhuist het Radio 1-programma De Nieuwsshow toch niet naar Omroep MAX. Dat stelt Ed Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht van de omroep, woensdag in De Telegraaf. “Waar het mij om gaat is het timeslot en het format. Die zijn beiden van ons, en ik vind het onbestaanbaar wat MAX nu doet.” Laatste wijziging: 20 september 2017, 14:29

In discussies over de personele bezetting van het programma wil Nijpels zich niet mengen (betaalde link). AVROTROS zette Nieuwsshow-presentator Peter de Bie in augustus op non-actief omdat hij met Omroep MAX in gesprek was getreden over een nieuwe baan, terwijl hij juist bij AVROTROS had aangegeven met pensioen te gaan. Zijn co-presentator Mieke van der Weij gaf daarop aan per 1 januari te stoppen met het programma. Sindsdien liggen AVROTROS en Omroep MAX met elkaar overhoop over De Nieuwsshow, dat volgens een artikel in de Volkskrant vrijwel zeker naar MAX zal verhuizen.

De AVROTROS gaat volgens Nijpels ‘door tot de hoogste instantie’ om dat te voorkomen. “Dat betekent in beroep gaan, bezwaar maken, dan moet de directie ernaar kijken, en als ze het voor die tijd nog niet geregeld hebben, komen we uit bij de Raad van Toezicht van de NPO”, aldus Nijpels tegenover De Telegraaf. “Dat is het hoogst mogelijke beroep.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.