— vrijdag 2 februari 2018, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt NPO Start-app

Beeld: NPO

Heeft de NPO Start-app de privacyregels overtreden door kijkgedrag door te geven aan adverteerders? Dat is de centrale vraag in een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens. Een woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens bevestigt dat tegenover NU.nl.

De Nederlandse Publieke Omroep kreeg in januari een hoop kritiek te verduren toen duidelijk werd dat NPO Start alleen te gebruiken is als kijkers toestemming geven hun persoonlijke gegevens te delen met derden. Gebruikers die niet akkoord gaan met die voorwaarden kunnen de app niet gebruiken. NPO Start is de opvolger van Uitzending Gemist.

In de Mediawet staat dat de publieke omroep zich niet dienstbaar mag maken aan winst door derden. De NPO gaf eerder deze week aan dat gebruikers binnen enkele weken de mogelijkheid krijgen om het delen van hun kijkgedrag uit te schakelen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.