— vrijdag 6 november 2020, 08:37 | 0 reacties, praat mee

NPO brengt avondprogrammering vervroegd naar NPO Start

© NPO Start

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil programma’s die in de avond worden uitgezonden al in de middag voorafgaand aan de uitzending toegankelijk maken via NPO Start. Kijkers kunnen de programma’s dan al in de middag streamen en hoeven niet te wachten totdat het programma volgens de reguliere planning is uitgezonden.

Dat meldt NU.nl. De NPO wil het vooraf streamen vanaf 2022 gaan aanbieden staat in het Consessieplan waar Villamedia donderdag ook al over berichtte. In dat plan staan talloze andere strategie- en beleidsaanpassingen, waaronder het plan om meer te gaan focussen op thema’s in plaats van op netten en zenders.

Naast het eerder bekijken van avondprogrammering wil de NPO ook bekijken of het mogelijk is om afleveringen van series eerder beschikbaar te maken op zijn streamingplatform. Als dat lukt kunnen consumenten na het bekijken van een aflevering van een serie op de lineaire televisie via NPO Start alvast de volgende aflevering bekijken.

Bekijk meer van

NPO Start NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.