persveilig seminar

— vrijdag 24 december 2021, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Arjan Paans nieuwe hoofdredacteur en directeur van Folia

© Truus van Gog

Arjan Paans (52) is benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van Folia. Met ingang van 1 januari geeft Paans leiding aan het journalistieke magazine van de Universiteit van Amsterdam. Naast hoofdredacteur wordt hij ook directeur van de Stichting Folia Civitatis, de uitgever van Folia. Laatste wijziging: 25 december 2021, 06:35

Dat meldt Folia. Paans neemt het roer over van Altan Erdogan, die eerder dit jaar vertrok naar AT5.

Paans gaat het hoofdredacteur- en directeurschap parttime vervullen. Hij wordt aangesteld voor 19 uur per week. De halve aanstelling is het gevolg van een eerdere verandering bij Folia: het magazine werd een tijd terug al opgesplitst in een medium voor de Universiteit van Amsterdam (UvA) en een medium voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Als gevolg van de splitsing kregen de UvA en HvA ieder hun eigen medium met elk een eigen budget en redactie.

Het hoofdredacteurenschap is voor Paans niet vreemd. Eerder werkte hij als hoofdrecteur van Metro en interim-hoofdredacteur van Erasmus Magazine. Daarnaast werkte hij als adjunct-hoofdredacteur bij het Algemeen Dagblad en was hij parttime eindredacteur bij NRC Handelsblad. Paans is sinds mei 2018 ook hoofdredacteur van de startup Innovation Origins.

Lees hier het loopbaaninterview dat we eerder dit jaar met Paans hadden.

Bekijk meer van

Folia Arjan Paans

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.