banner anp

— dinsdag 24 januari 2017, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Opstandige chefs HMC gemuilkorfd

Het oude pand van HMC in Alkmaar. Tot eind december werd daar de krant nog gemaakt.

De chefs van de regionale kranten van HMC mogen geen ‘intern’ nieuws meer naar buiten brengen over de voortgang van de reorganisatie. Dat hebben ze in twee brieven van de TMG-directie en hoofdredacteur Arjan Paans te horen gekregen. Voorzitter Michiel van den Busken van de ondernemingsraad bevestigt dat.

De chefs, met wie Paans individuele gesprekken zal aangaan, zijn gewezen op hun arbeidsrechtelijke positie. Dit is een vriendelijke formulering voor dreigen met strafmaatregelen, zoals ontslag.

Het schrijven volgt op het nieuws gisteren dat hoofdredacteur Arjan Paans verder onder druk is komen te staan. In een brief stellen de chefs voor de tweede keer zijn functioneren ter discussie. Zijn positie wordt op 1 februari besproken tijdens een plenaire vergadering, zo is de bedoeling.

‘De brief had niet naar buiten mogen komen, dat vind ik ook”, aldus Van den Busken. “Verder laat ik het van mij afglijden. We hebben belangrijkere zaken te doen.’

Bij TMG is niemand bereikbaar voor commentaar.

 

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.