website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Anti Fraude Award voor Peter Olsthoorn

Dolf Rogmans — Geplaatst in onderzoek op dinsdag 18 oktober 2016, 08:25

Nieuws

Journalist Peter Olsthoorn heeft de Anti Fraude Award 2016 gewonnen. Hij kreeg die prijs voor het WRR rapport Big Data en Fraudebestrijding en het boek Privacy bestaat niet- Doe er je voordeel mee.  De drie nominaties van de Anti Fraude Award 2016 zijn bekend.  Ook genomineerd waren de onafhankelijke voedselwaakhond Foodwatch NL en Herman Ram van de Nederlandse Doping Autoriteit.

De Anti Fraude Award is een blijk van waardering voor personen, organisaties of initiatieven, die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen.

De jury bestaat uit vijf deskundigen op het gebied van fraudebestrijding uit de publieke en private sector.  Bij de keuze liet de jury zich leiden door fraude in brede zin. Ook werd gekeken naar de behaalde resultaten en in hoeverre de kandidaat een breed publiek wist te bereiken en in beweging te krijgen.

De prijs werd uitgereikt tijdens het Fraude Film Festival in filmmuseum EYE te Amsterdam. De prijs bestaat uit een bronzen award van de hand van kunstenaar Jeroen Spijker en symboliseert “oplettendheid”.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.