NVJ compleet lid

— zondag 7 januari 2024, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Amsterdamse advocatenorde onderzoekt beschuldigingen aan adres van BNNVARA-presentator Khalid Kasem

Amsterdamse advocatenorde onderzoekt beschuldigingen aan adres van BNNVARA-presentator Khalid Kasem
Kasem legt zijn werkzaamheden voor het BNNVARA-programma Khalid & Sophie, dat hij afwisselend presenteert met Sophie Hilbrand, voorlopig neer om de beschuldigingen. Het is onduidelijk of en wanneer hij terugkeert bij de talkshow, die op 29 januari weer van start gaat na een winterpauze. - © ANP / Marlies Wessels

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen aan het adres van presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem. "Over inhoud en uitkomst van dat onderzoek zullen, gezien de vertrouwelijkheid, in beginsel geen mededelingen worden gedaan", meldt de deken in een korte verklaring. Laatste wijziging: 7 januari 2024, 14:57

De lokale deken is in de advocatuur degene die toezicht houdt op alle advocaten in een arrondissement. In Amsterdam wordt de functie bekleed door twee advocaten.

Kasem werd vrijdag in het AD in verband gebracht met omkoping. Volgens de krant heeft hij in 2019 tegen Peter R. de Vries, met wie hij destijds een advocatenkantoor had, gezegd dat hij een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) had omgekocht om een cliënt eerder vrij te krijgen. Zelf ontkent Kasem de beschuldiging.

Ook DJI doet onderzoek
Behalve de Orde van Advocaten in het arrondissement Amsterdam, waar het kantoor van Kasem en De Vries gevestigd was, doet ook de DJI onderzoek naar de kwestie. Dat liet de organisatie vrijdag weten aan het AD.

Kasem legt zijn werkzaamheden voor het BNNVARA-programma Khalid & Sophie, dat hij afwisselend presenteert met Sophie Hilbrand, voorlopig neer om de beschuldigingen. Het is onduidelijk of en wanneer hij terugkeert bij de talkshow, die op 29 januari weer van start gaat na een winterpauze.

BNNVARA laat weten alle trajecten “goed in de gaten” te houden en daarna in samenspraak met Kasem te besluiten “wanneer we weer om de tafel gaan zitten”.

Bekijk meer van

Khalid Kasem

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.