NVJ compleet lid

— dinsdag 30 januari 2024, 14:49 | 0 reacties, praat mee

Hoger beroep publicatieverbod AD dient op 13 februari, onbekend of zitting openbaar is

Hoger beroep publicatieverbod AD dient op 13 februari, onbekend of zitting openbaar is
Journalisten Chiel Timmermans en Yelle Tieleman verlaten samen met hoofdredacteur Rennie Rijpma van het AD de rechtbank na afloop van het kort geding dat Royce de Vries heeft aangespannen tegen het AD. - © Remko de Waal/ANP

Het hoger beroep over een verboden publicatie van het AD over geluidsopnames die zijn gemaakt door wijlen Peter R. de Vries, dient op 13 februari. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam laten weten. Het is nog niet duidelijk of de zitting openbaar is. Laatste wijziging: 31 januari 2024, 09:46

De rechtbank verbood vorige week de publicatie in een kort geding dat was aangespannen door Royce de Vries en de Orde van Advocaten. Het is zeer uitzonderlijk dat de rechter een publicatieverbod oplegt. De rechtbank sprak van een “uitzonderlijk geval”.

De zitting over de kwestie was achter gesloten deuren. De rechtbank mocht die beslissing niet toelichten, omdat er een “mededelingsverbod” gold. Dat betekent dat er niets gezegd kan worden over de reden waarom de zaak buiten de openbaarheid wordt behandeld. Ook na afloop moesten beide partijen zwijgen.

Het AD publiceerde eerder deze maand een artikel naar aanleiding van opnames die het via bronnen zou hebben gekregen. Op die opnames zou te horen zijn dat de toenmalige collega, oud-advocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem, erkent een ambtenaar te hebben omgekocht. Vader en zoon De Vries hadden op dat moment samen met Kasem een kantoor voor advocatuur en juridisch advies.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.