website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Amerikaanse regering staakt verzet tegen fusie AT&T en Time Warner

Lars Pasveer — Geplaatst in fusie op woensdag 27 februari 2019, 08:50

EPA

EPA

Nieuws De Amerikaanse overheid heeft een tweede beroep tegen de fusie van AT&T en uitgeverij Time Warner verloren. De megafusie ter waarde van bijna 86 miljard dollar kan gewoon doorgaan, aldus de rechtbank.

De door het Amerikaanse overheid aangebrachte bezwaren zijn vrijwel identiek aan die in een eerder verloren beroep: de fusie zou slecht zijn voor consumenten vanwege te verwachten prijsstijgingen en producenten kunnen nauwelijks een vuist maken tegen de nieuwe gigant.

De rechters vonden die argumenten opnieuw niet overtuigend. Het ministerie van Justitie (waar in de Verenigde Staten mededinging is ondergebracht) heeft aangekondigd dat het zich bij de zaak neerlegt. Een derde beroep komt er niet, aldus een woordvoerder tegenover de New York Times. “We zijn dankbaar dat het Hof van Beroep onze bezwaren heeft gewogen”, aldus de woordvoerder.

De verwachting is dat AT&T Time Warner snel met een streaming videodienst komt, waarin alle producties van dochterbedrijven (films van Warner, series van HBO) te bekijken zijn.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.