training eu starters

— woensdag 27 februari 2019, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse regering staakt verzet tegen fusie AT&T en Time Warner

EPA

De Amerikaanse overheid heeft een tweede beroep tegen de fusie van AT&T en uitgeverij Time Warner verloren. De megafusie ter waarde van bijna 86 miljard dollar kan gewoon doorgaan, aldus de rechtbank. Laatste wijziging: 5 maart 2019, 11:04

De door het Amerikaanse overheid aangebrachte bezwaren zijn vrijwel identiek aan die in een eerder verloren beroep: de fusie zou slecht zijn voor consumenten vanwege te verwachten prijsstijgingen en producenten kunnen nauwelijks een vuist maken tegen de nieuwe gigant.

De rechters vonden die argumenten opnieuw niet overtuigend. Het ministerie van Justitie (waar in de Verenigde Staten mededinging is ondergebracht) heeft aangekondigd dat het zich bij de zaak neerlegt. Een derde beroep komt er niet, aldus een woordvoerder tegenover de New York Times. “We zijn dankbaar dat het Hof van Beroep onze bezwaren heeft gewogen”, aldus de woordvoerder.

De verwachting is dat AT&T Time Warner snel met een streaming videodienst komt, waarin alle producties van dochterbedrijven (films van Warner, series van HBO) te bekijken zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.