— dinsdag 10 september 2019, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Actie in Den Haag voor publieke omroep

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz bij een eerdere actie - © Remco Gielen

Omroepmedewerkers gaan vanmiddag naar Den Haag om actie te voeren voor de publieke omroep.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op onder meer het maatschappelijk belang van de publieke omroep en wat zijn de gevolgen van de visiebrief van minister Slob. Daarbij overhandigen programmamakers ook het resultaat van de petitie ‘Publieke Omroep juist nu!’ aan leden van de Tweede Kamer. De petitie is inmiddels door ruim 15.000 mensen ondertekend. Ze vinden dat de bezuinigingen op de publieke omroep moeten stoppen.

NVJ-omroepsecretaris Wais Shirbaz: “Al jaren wordt bezuinigd bij de Publieke Omroep. Het woord is nu aan de programmamakers die zeggen: ‘we doen ons werk uitstekend, onze programma’s worden goed gewaardeerd door onze kijkers en luisteraars, we zijn een van de goedkoopste omroepen in Europa, het wordt nu tijd dat ook de politiek dat inziet. We willen waardering niet alleen in woorden maar ook in daden terugzien.’”

De overhandiging van de petitie valt een dag voor de behandeling van de visiebrief van minister Arie Slob (Media) over de publieke omroep. Meer bij de NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.