banner festival 23

— maandag 20 februari 2023, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Abonnees op DPG-kranten hebben toegang tot álle titels

© Remco Koers

Mensen met een abonnement op één van de krantentitels van DPG Media hebben vanaf maandag 20 februari ook gratis toegang tot de andere titels van de uitgever. Laatste wijziging: 21 februari 2023, 09:49

Met een abonnement op - bijvoorbeeld - de Volkskrant kun je vanaf maandag ook AD, Trouw en Het Parool en de aangesloten regiotitels van het AD - Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, Tubantia, de Gelderlander en de Stentor - lezen. Dit geldt alleen als de abonnee tenminste een Digitaal, Zaterdag + Digitaal of Compleet-abonnement heeft. De regeling is niet van toepassing op het goedkoopste abonnement, ‘Digitaal Basis’.

De toegang blijft beperkt tot het lezen van ‘premium’-artikelen. Het lezen van de ‘digitale editie’ of de pdf-versie van de krant is niet mogelijk. ‘Abonnees krijgen geen betaalmuur meer te zien en kunnen dus voortaan kiezen waar ze welk nieuws willen lezen. Hiermee geven we onze abonnementen meer waarde’, zegt Bert Willemsen, directeur marketing van DPG Media, tegenover de Volkskrant.

Alternatief voor Topics
De service is vooral bedacht als opvolger van Topics - waarmee het ook al mogelijk was om kopij van andere DPG-titels te lezen, maar niet álles. Abonnees op meerdere titels van DPG kunnen dus eenvoudig bezuinigen, maar volgens DPG zijn er ‘relatief weinig’ dubbellezers - mensen met een abonnement op meer dan één DPG-krant.

Toch is het relatief eenvoudig om te ‘bezuinigen’ - een digitaal abonnement op Het Parool is ietsje goedkoper dan een digitaal abonnement op de Volkskrant. Toch zegt DPG niet bang te zijn voor inkomstenderving. ‘We weten dat lezers een abonnement nemen op een titel waar ze zich verbonden mee voelen’, zegt een woordvoerder. ‘Bovendien blijft de toegang beperkt tot losse online artikelen.’

Het abonnementsgeld gaat altijd volledig naar de krant waar de lezer een abonnement op heeft. Als een abonnee van Trouw opeens heel veel AD gaat lezen, komt het abonnementsgeld dus niet bij de laatste krant terecht. Mogelijk wordt deze regeling op een later moment ook opengesteld voor lezers van de magazines van DPG. De uitgever staat vooralsnog alleen in het experiment: het is bij uitgever Mediahuis (nog) niet mogelijk om meerdere titels te lezen op één abonnement.

Bekijk meer van

DPG Media Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.