— donderdag 9 september 2021, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Leden NVJ wijzen ‘werkcode freelance journalisten’ van uitgevers massaal af

Leden van de NVJ wijze de recent door werkgevers ingestelde ‘Werkcode Freelance Journalisten’ massaal af. Bij een ledenraadpleging sprak negentig procent van de respondenten uit de regeling te mager te vinden en bereid te zijn de NVJ te steunen in acties voor en achter de schermen om betere tarieven af te dwingen. Dat meldt de NVJ.

Uitgevers verenigd in de Mediafederatie en de NVJ voeren al geruime tijd onderhandelingen over een ‘fair practice code’ voor de inhuur van freelancers, zowel voor tekst als beeld. De NVJ zet daarbij in op een minimum tarief van 32 euro per uur zoals ook bij de publieke omroep is afgesproken. De werkgevers willen niet verder gaan dan 24 euro per uur. Dat tarief wordt sinds half juli ook daadwerkelijk betaald door Mediahuis en DPG Media.

De NVJ en haar leden blijven wedijveren voor een beter tarief. En een transparantere code. Nu zijn de uurtarieven slecht om te rekenen naar de woordtarieven en de foto-tarieven die uitgevers hanteren.

De NVJ wil daarom binnenkort opnieuw met de uitgevers om tafel gaan zitten om een betere regeling af te spreken.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.