— vrijdag 20 november 2015, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Aantal werkzoekenden al zeven maanden groeiende

Pixabay / CC0 Public Domain

Het aantal journalisten dat met hulp van het UWV op zoek is naar een nieuwe baan, is ook in oktober verder opgelopen. Dat maakt oktober de zevende maand op rij waarin het aantal journalisten dat als zoekende staat ingeschreven bij het werkbedrijf niet is gedaald. Sinds maart van dit jaar steeg het aantal werkzoekenden iedere maand opnieuw. Alleen in augustus bleef hun aantal gelijk ten opzichte van de maand ervoor. Laatste wijziging: 26 november 2015, 10:16

Dat blijkt uit cijfers van het UWV, die in het bezit zijn van Villamedia. In oktober stonden er 3077 journalisten bij het werkbedrijf ingeschreven als werkzoekend. Dat zijn er 75 meer dan in de maand ervoor. Sinds maart van dit jaar groeide de groep journalisten op zoek naar een baan met meer dan 300 personen (zo’n 14 procent).

Wanneer gekeken wordt naar de afgelopen 12 maanden (van november 2014 tot en met oktober 2015), dan ligt het percentage op maar liefst 17,44 procent. Het afgelopen jaar kwamen er meer dan 450 naar werk zoekende journalisten bij.

Ervan uitgaande dat Nederland 18.000 journalisten telt (zoals Villamedia eerder dit jaar onderzocht), staat nu 17 procent van de vakgenoten bij het UWV geregistreerd als werkzoekend.

Bekijk meer van

Werk UWV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.