training eu starters

— maandag 4 mei 2020, 09:26 | 0 reacties, praat mee

360storybank: nieuw platform waarop je losse artikelen uit internationale media kunt kopen

© 360 Magazine

De oprichters van 360 Magazine en het platform Mindthefacts komen samen met een platform waarop je losse artikelen uit internationale media kunt kopen: 360storybank. Laatste wijziging: 4 mei 2020, 09:35

Op 15 mei gaat de dienst live als pilot, meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In eerste instantie verschijnen er alleen artikelen van Europese journalisten in de 360storybank. Na verloop van tijd is het de bedoeling dat er stukken van onafhankelijke journalisten uit landen over de hele wereld op komen.

360 Magazine werd in 2011 opgericht als journalistiek magazine dat nieuwsverhalen uit de internationale pers selecteert, duidt en vertaalt voor het Nederlandstalige publiek. Mindthefacts zag in 2017 het levenslicht en moest een site worden waar je via micropayment in het Engels vertaalde artikelen van Europese journalisten kunt kopen. Dat sloot sterk aan op de ambities van 360 en dus werden de twee projecten onlangs samengevoegd.

360storybank moet uitgroeien tot een digitale bibliotheek gevuld met in het Engels vertaalde longreads: achtergrondverhalen, onderzoeksjournalistiek en reportages. De onderwerpen van de stukken zullen overeenkomen met de onderwerpen in het Nederlandstalige 360 Magazine: politiek, economie, wetenschap, cultuur – en nu ook de pandemie.

Lezers kunnen artikelen in de storybank kopen via Feather, een betaalmethode ontwikkeld door de Nederlandse startup Katalysis. Gebruikers vullen eerst een digitale portemonnee en kunnen daaruit losse artikelen afrekenen. De prijzen liggen tussen 25 en 69 cent, maar dat kan nog veranderen. Gedurende de pilot worden gebruikers gevraagd wat ze bereid zijn te betalen.

Freelancers en onafhankelijke journalisten kunnen vanaf nu hun stukken indienen. Belangrijk is daarbij wel dat ze zelf het copyright bezitten. Het grootste deel van het transactiebedrag is voor hen. 360 zelf krijgt per verkocht artikel 15-20 procent commissie, Katalysis tussen de 5 en de 20 procent.

Lees ook:
Irene de Bel begint mediaplatform Mind the facts (20 april 2017)
Katrien Gottlieb van 360: ‘Gewoon doordrammen’ (4 december 2015)
360 verzamelt beste uit internationale pers (24 november 2011)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.