training eu starters

— donderdag 2 december 2021, 09:59 | 0 reacties, praat mee

Zzp’ers vallen buiten de boot bij nieuwe steunmaatregelen; ‘activeer Tozo opnieuw’

Raw Pixel

Bij onderhandelingen over een aanvullend miljardensteunpakket voor ondernemers dreigen zzp'ers buiten de boot te vallen, meldt RTL Nieuws. Laatste wijziging: 2 december 2021, 11:39

“De loonsteun Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is terug van weggeweest en kan worden ingeroepen bij een omzetverlies van 20 procent voor de maanden november en december. En de mogelijkheid voor bedrijven om hun belasting later te betalen, wordt verlengd tot eind dit jaar”, schrijft RTL Nieuws.

Ook zijn er regelingen voor tegemoetkoming bij vaste lasten. Maar de Tozo, een bijstandsregeling voor zelfstandige ondernemers, sloot eind september en wordt vooralsnog niet afgestoft.

Volgens belangenorganisatie De Werkvereniging is het opnieuw openstellen van Tozo “het minste” dat het demissionaire kabinet kan doen. Vakbond FNV hekelde vorige maand het ad-hoc beleid van het kabinet, dat wel nieuwe wekenlange beperkingen afkondigde maar eerdere hulpregelingen liet verlopen.

Vakvereniging NVJ pleit ook voor heropening van de eerdere Tozo- en TONK-regelingen voor het vierde kwartaal van dit jaar en minstens het eerste kwartaal van volgend jaar. Daarbij zou de regering de partner- en vermogenstoets moeten loslaten en soepeler moeten omgaan met bijverdiensten. Meer bij RTL Nieuws / Zie ook de brief [.pdf] die de zogeheten Creatieve Coalitie aan de Tweede Kamer stuurde.

Bekijk meer van

TOZO corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.