training eu starters

— woensdag 17 november 2021, 08:46 | 0 reacties, praat mee

FNV ontevreden over ‘ad hoc’ steunpakket overheid

Landelijke steunregelingen als Tonk vervielen op 1 oktober. Rotterdam houdt een gelijknamig steunpakket nog zeker tot eind dit jaar beschikbaar | Peter Hilz / HH ANP

Vakbond FNV noemt gisteren aangekondigde steunmaatregelen voor zelfstandigen en het bedrijfsleven "ad-hoc en inconsistent". Het demissionaire kabinet maakte gisteren bekend welke financiële ondersteuning er de komende tijd beschikbaar is. Laatste wijziging: 17 november 2021, 08:48

Belangrijk is dat werktijdverkorting (wtv) weer beschikbaar komt, vindt de FNV. Deze regeling was eerder wel opengesteld en maakte het mogelijk om mensen in dienst te houden, ook bij verlies van uren door beperkingen. De wtv zou nu niet worden ingezet omdat het demissionaire kabinet corona niet langer als onvoorziene omstandigheid ziet.

FNV zegt dat het gepresenteerde pakket niet volstaat en “al helemaal niet als de beperkingen langer dan drie weken duren. De FNV wil dat alles weer uit de kast gehaald wordt als het langer duurt. Dit is ad hoc beleid.”

De regelingen voor Tonk (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) en Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers), gericht op zzp’ers moeten weer worden opengesteld. Deze regelingen eindigden op 1 oktober. Rotterdam houdt nog tot eind dit jaar een eigen Tonk-regeling overeind, voor een eenmalige bijdrage bij huur of hypotheek.

Vicevoorzitter Zakaria Boufangacha: “Feitelijk gebeurt er dus niks extra’s in de komende drie weken voor werknemers om banen en inkomen te behouden. Dat is uitermate teleurstellend.”

Bekijk meer van

Rijksoverheid FNV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.