— donderdag 28 oktober 2021, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Zuckerberg gaat dieper in op metaverse-plannen Facebook

Later vandaag betreedt Facebook-topman Mark Zuckerberg het podium voor de openingsspeech van Connect 2021. Dat is de jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars. Verwacht wordt dat Zuckerberg meer vertelt over de metaverse, een nog wat mistig toekomstbeeld van een virtuele wereld waar gebruikers zich volledig in kunnen onderdompelen. Laatste wijziging: 28 oktober 2021, 09:04

Vermoedelijk zal Zuckerberg zwijgen over de bakken van kritiek die het bedrijf krijgt, nadat een klokkenluider duizenden interne documenten lekte aan toezichthouders en media. Daaruit blijkt dat het bedrijf op de hoogte was van negatieve maatschappelijke invloed in de Verenigde Staten en daarbuiten, maar verbeteringen vooral als kostenpost werden gezien.

Polarisatie jaagt verkeer aan en vergroot daarmee inkomsten, aldus klokkenluider Frances Haugen. Ze getuigde voor Amerikaanse en Britse politici over de documenten en bepleit strengere regulering van Facebook.

Facebook heeft tijdens Connect 2021 vermoedelijk geen boodschap aan de kritiek: de jaarlijkse conferentie kijkt vooruit en is voor Zuckerberg een hoogtepunt van het jaar. De metaverse wordt voor Facebook een speerpunt: het bedrijf zou zelfs een naamswijziging overwegen. Of Zuckerberg een nieuwe naam vanavond onthult is de vraag.

Die aankondiging, plus de belofte in Europa tienduizend programmeurs te willen werven voor het bouwen van de metaverse, werd door Haugen als afleidingsmanoeuvre afgedaan.

Connect 2021 is online te volgen; Zuckerbergs keynote begint om 19 uur Nederlandse tijd. Wie toevallig een Facebook Oculus vr-headset bezit, kan de speech ook virtueel bijwonen, een metaversisch voorproefje.

Bekijk meer van

Mark Zuckerberg Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.