— donderdag 11 februari 2021, 09:17 | 1 reactie, praat mee

Hoe benader je rechts-populistische partijen? ‘Zorg dat je weet waar je grens ligt’

Léonie de Jonge (31), promoveerde op de succesfactoren van rechts-populistische partijen. Als haar iets is opgevallen, dan is het dat redacties in Nederland weinig visie hebben op de manier waarop ze rechts-populistische partijen benaderen. ‘We doen gewoon ons werk’, is niet zelden de repliek, maar daar kom je volgens de politicoloog niet mee weg.

Praat mee

1 reactie

Sjors van Beek, 13 februari 2021, 13:07

Ik heb hier een zeer dubbel gevoel bij. In het kadertje ‘Lessen voor de pers’ stelt Léonie de Jonge dat haar richtlijnen gelden voor rechts én links. In de praktijk praat ze alleen over rechts - net als het overgrote deel van de (grote) media. Prima om (extreem)rechts kritisch te benaderen. Maar dat zouden we óók moeten doen bij (extreem)links. PVV, Forum, Pegida, NVU worden hard aangepakt, AFA, Extinction Rebellion, KOZP een stuk minder. Die disbalans vind ik een groot, fundamenteel probleem in de hedendaagse journalistiek. En die journalistieke tunnelvisie is volgens mij een van de redenen dat het populisme telkens weer wordt onderschat en we steeds opnieuw worden ‘verrast’ door de verkiezingsuitslagen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.