Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 22 mei 2020, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Zoons journalist Khashoggi vergeven moordenaars

Herdenking voor de vermoorde journalist Jamal Khashoggi in 2018 - © ANP EPA / Erdem Sahin

De zoons van de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi zeggen de moordenaars van vader te vergeven. Dat zegt Salah Khashoggi, de oudste zoon van de in 2018 vermoorde journalist op Twitter.

Hij schrijft: “Als een persoon vergeeft en zich verzoent, wordt hij beloond door Allah. Daarom kondigen wij, de zoons van de martelaar Jamal Khashoggi, aan dat we gratie verlenen aan degene die onze vader hebben vermoord, waarmee we beloning van de almachtige God zoeken.”

Dat meldt de NOS. Doordat de zoons van Khashoggi de mannen die de moord hebben gepleegd vergeven, worden de moordenaars niet geëxecuteerd.

Jamal Khashoggi verdween in 2018 toen hij een bezoek bracht aan het Saudische consulaat in Turkije. Later werd duidelijk dat hij in het consulaat was vermoord. Eind 2019 werden in Saudi-Arabië acht mannen veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord. Drie daarvan kregen een celstraf, de andere vijf werden ter dood veroordeeld.

Bekijk meer van

Jamal Khashoggi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.