website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Teamlid liep na moord rond in kleren Khashoggi’

Lars Pasveer — Geplaatst in oorlog op maandag 22 oktober 2018, 15:17

Er was lange tijd hoop dat Khashoggi alleen ontvoerd zou zijn | Tolga Bozoglu / EPA

Er was lange tijd hoop dat Khashoggi alleen ontvoerd zou zijn | Tolga Bozoglu / EPA

Nieuws Over de exacte toedracht van de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi tasten we voorlopig nog in het duister, maar nieuwe beelden van bewakingscamera's voegen een eigenaardige dimensie aan de zaak toe: een lid van het team heeft mogelijk Khashoggi's kleren en schoenen aangetrokken, vermoedelijk om een vals spoor van camerabeelden achter te laten.

Volgens Turkse politie gaat het om Mustafa al-Madani, een van de vijftien Saudiërs die speciaal zouden zijn ingevlogen om de journalist in het consulaat te doden. Al-Madani heeft dezelfde lichaamsbouw als Khashoggi en is ongeveer even groot.

CNN heeft een aantal stills van camerabeelden verzameld, waarop te zien is hoe de Saudiër al snel het consulaat verlaat en een tijdje in de buurt rondloopt. In eerste instantie hield Saudi-Arabië vol dat de journalist voor sluitingstijd was vertrokken. Khashoggi’s verloofde wachtte tevergeefs aan de voorzijde van het consulaat en sloeg na enkele uren alarm.

“Khashoggi’s kleren moeten nog warm zijn geweest toen hij ze aantrok”, is de morbide conclusie van een hoge Turkse regeringsmedewerker tegen CNN.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.