— maandag 22 oktober 2018, 15:17 | 0 reacties, praat mee

‘Teamlid liep na moord rond in kleren Khashoggi’

Er was lange tijd hoop dat Khashoggi alleen ontvoerd zou zijn | Tolga Bozoglu / EPA

Over de exacte toedracht van de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi tasten we voorlopig nog in het duister, maar nieuwe beelden van bewakingscamera's voegen een eigenaardige dimensie aan de zaak toe: een lid van het team heeft mogelijk Khashoggi's kleren en schoenen aangetrokken, vermoedelijk om een vals spoor van camerabeelden achter te laten.

Volgens Turkse politie gaat het om Mustafa al-Madani, een van de vijftien Saudiërs die speciaal zouden zijn ingevlogen om de journalist in het consulaat te doden. Al-Madani heeft dezelfde lichaamsbouw als Khashoggi en is ongeveer even groot.

CNN heeft een aantal stills van camerabeelden verzameld, waarop te zien is hoe de Saudiër al snel het consulaat verlaat en een tijdje in de buurt rondloopt. In eerste instantie hield Saudi-Arabië vol dat de journalist voor sluitingstijd was vertrokken. Khashoggi’s verloofde wachtte tevergeefs aan de voorzijde van het consulaat en sloeg na enkele uren alarm.

“Khashoggi’s kleren moeten nog warm zijn geweest toen hij ze aantrok”, is de morbide conclusie van een hoge Turkse regeringsmedewerker tegen CNN.

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Jamal Khashoggi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.