website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zes verdachten Telegraaf-aanslag blijven vastzitten

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in justitie op maandag 15 april 2019, 08:30

© Koen van Weel / ANP

Nieuws Zes van de zeven mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag op het Telegraaf-gebouw in juni vorig jaar, blijven voorlopig vastzitten. De zevende is door de rechter-commissaris onder voorwaarden vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.

De verdachten werden begin vorige week opgepakt bij invallen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

De zeven komen allen uit Amsterdam. Ze hebben volgens het Openbaar Ministerie verschillende rollen gespeeld bij het plegen van de aanslag. Het gaat dan om betrokkenheid bij de diefstal van de bij de aanslag gebruikte bestelbus, betrokkenheid bij de aanslag op het pand zelf en om betrokkenheid bij het in brand steken van een Audi RS5 in Amsterdam-Noord.

Vorige week werden ook nog zes anderen aangehouden, maar zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij de Telegraaf-aanslag. Het Openbaar Ministerie denkt dat zij betrokken waren bij de diefstal en heling van auto’s die zijn gebruikt bij andere misdrijven.

Drie van deze zes zijn inmiddels onder voorwaarden ook vrijgelaten. Volgens de rechter-commissaris is er niet genoeg bewijs om hen langer vast te houden, maar ze blijven wel verdachte en zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Alle verdachten die nog vastzitten, zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Meer bij het OM

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.