— maandag 15 april 2019, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Zes verdachten Telegraaf-aanslag blijven vastzitten

© Koen van Weel / ANP

Zes van de zeven mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag op het Telegraaf-gebouw in juni vorig jaar, blijven voorlopig vastzitten. De zevende is door de rechter-commissaris onder voorwaarden vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak. Laatste wijziging: 15 april 2019, 09:33

De verdachten werden begin vorige week opgepakt bij invallen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

De zeven komen allen uit Amsterdam. Ze hebben volgens het Openbaar Ministerie verschillende rollen gespeeld bij het plegen van de aanslag. Het gaat dan om betrokkenheid bij de diefstal van de bij de aanslag gebruikte bestelbus, betrokkenheid bij de aanslag op het pand zelf en om betrokkenheid bij het in brand steken van een Audi RS5 in Amsterdam-Noord.

Vorige week werden ook nog zes anderen aangehouden, maar zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij de Telegraaf-aanslag. Het Openbaar Ministerie denkt dat zij betrokken waren bij de diefstal en heling van auto’s die zijn gebruikt bij andere misdrijven.

Drie van deze zes zijn inmiddels onder voorwaarden ook vrijgelaten. Volgens de rechter-commissaris is er niet genoeg bewijs om hen langer vast te houden, maar ze blijven wel verdachte en zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Alle verdachten die nog vastzitten, zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Meer bij het OM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.