— woensdag 3 mei 2017, 10:19 | 0 reacties, praat mee

Zaman Vandaag wordt ‘De Kanttekening’

Mehmet Cerit | Freek van den Bergh / ANP

De Turks-Nederlandse krant Zaman Vandaag verandert zijn naam, in een poging het 'Gülenimago' af te schudden. De nieuwe naam wordt 'De Kanttekening', meldt hoofdredacteur Mehmet Cerit in een interview met NRC. Door de naamswijziging hoopt Cerit een breder publiek te trekken. Laatste wijziging: 3 mei 2017, 11:07

Zaman Vandaag is de enige krant met die naam die nog actief is. Vorig jaar werd Zaman in Turkije overgenomen door de staat en edities in België en Frankrijk en in Duitsland stopten na bedreigingen.

Volgens Cerit heeft Zaman Vandaag wel naamsbekendheid maar is het belangrijk lezers te trekken buiten de huidige groep van aanhangers van de Hizmetbeweging (aanhangers van de leer van Gülen, red.) en Turkse Nederlanders die kritisch zijn op Erdogan.

Naast de naamswijziging zal er ook inhoudelijk het nodige veranderen, stelt Cerit. “We hebben ons aanbod al verbreed maar we willen óók een breder publiek trekken. We hebben nu 3.000 abonnementhouders, 8.000 tot 10.000 moet haalbaar zijn. Er blijft een wekelijkse krant op papier, een website die steeds vernieuwd wordt. En er komt een maandblad, met een selectie van artikelen. Nieuwsitems brengen we niet meer. Nieuwssites zijn daar veel beter in.”

Villamedia interviewde Cerit voor het nummer dat vorige week verscheen. De groei in abonnees moet haalbaar zijn, aangezien Zaman Vandaag niet alleen Gülen-geïnspireerde of seculiere Turken onder de lezers heeft, maar ook Marokkanen en Nederlanders. “Daar kunnen we iets mee”, aldus Cerit. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Zaman Vandaag De Kanttekening

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.