— woensdag 31 augustus 2016, 13:41 | 0 reacties, praat mee

Franse en Belgische edities Zaman stoppen vanwege bedreigingen

YouTube

De Franse en Belgische edities van de Turkse krant Zaman verdwijnen uit de schappen na bedreigingen van de redactie. Redacteuren van Zaman Fransa, Zaman France en Zaman Belçika kregen volgens NRC honderden bedreigingen aan hun broek, na de mislukte couppoging in Turkije. De redacteuren wordt verweten dat ze voor een 'terreurbulletin' werken.

De Zaman-kranten zijn gelieerd aan de beweging achter geestelijke Fethullah Gülen en schrijven vaak kritisch over de zittende Turkse president Erdogan. De Nederlandse editie van de krant, Zaman Vandaag, ontvangt ook bedreigingen, maar blijft ondanks dat in ieder geval voorlopig nog bestaan. Dat zegt hoofdredacteur Mehmet Cerit tegenover NRC. “Het wordt ons bovendien moeilijk gemaakt om media te bedrijven: we zijn al onze correspondenten kwijtgeraakt in Turkije omdat ze niet meer voor ons durven schrijven.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.