— woensdag 31 augustus 2016, 13:41 | 0 reacties, praat mee

Franse en Belgische edities Zaman stoppen vanwege bedreigingen

YouTube

De Franse en Belgische edities van de Turkse krant Zaman verdwijnen uit de schappen na bedreigingen van de redactie. Redacteuren van Zaman Fransa, Zaman France en Zaman Belçika kregen volgens NRC honderden bedreigingen aan hun broek, na de mislukte couppoging in Turkije. De redacteuren wordt verweten dat ze voor een 'terreurbulletin' werken. Laatste wijziging: 31 augustus 2016, 13:44

De Zaman-kranten zijn gelieerd aan de beweging achter geestelijke Fethullah Gülen en schrijven vaak kritisch over de zittende Turkse president Erdogan. De Nederlandse editie van de krant, Zaman Vandaag, ontvangt ook bedreigingen, maar blijft ondanks dat in ieder geval voorlopig nog bestaan. Dat zegt hoofdredacteur Mehmet Cerit tegenover NRC. “Het wordt ons bovendien moeilijk gemaakt om media te bedrijven: we zijn al onze correspondenten kwijtgeraakt in Turkije omdat ze niet meer voor ons durven schrijven.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.