basis naar compleet

— woensdag 2 mei 2018, 11:11 | 0 reacties, praat mee

Zakensite 925 gaat op in Follow The Money

Pixabay

925.nl, de in 2008 opgerichte zakensite 'voor de betere kantoorknuppel', houdt op te bestaan omdat “de houdbaarheidsdatum is bereikt”. De site gaat op in Follow The Money, meldde het weblog dinsdag in een bericht. Laatste wijziging: 2 mei 2018, 13:49

De zakensite opende op 1 juni 2008 zijn digitale deuren, toen nog op het webadres 925people.nl. De door voormalig Quote-hoofdredacteur Jort Kelder opgerichte site bood in eigen woorden “opiniërende artikelen gebaseerd op feiten, gevoed door de belangrijkste nationale en internationale nieuwsbronnen”.

Enkele maanden na de livegang ging de zakensite kortstondig offline, nadat 925 een ‘alternatieve rijken-lijst’ publiceerde. Daarmee maakte de zakensite volgens de rechter inbreuk op het databankrecht van Quote, die jaarlijkse een lijst van 500 rijkste Nederlanders publiceert.

In 2014 nam Vice een belang van 25 procent in 925. De stad werd genomen omdat het lastig bleek geld te verdienen met het blog. “Na een flitsende start reed onze virtuele Ferrari al snel in de rubberen muur van wél bezoek maar weinig inkomsten”, aldus 925 destijds.

Drie jaar later volgde slecht nieuws voor 925, toen een voorgenomen overname door de Telegraaf Media Groep niet door ging. De twee partijen hadden eind 2016 een akkoord gesloten voor overname. Kelder reageerde luchtig: “Nu hoef ik ook niet aan mijn vader te vertellen dat ik voor De Telegraaf ga werken.”

Op de zakensite hemelt Jort Kelder nieuwe eigenaar Follow The Money flink op. Hij stelt dat zijn site “op een presenteerblaadje” aangeboden is aan het onderzoeksjournalistieke platform. “Het is een heldhaftig initiatief van oprichters Eric Smit en Arne van der Wal, ooit mijn meesterknechten bij Quote. Waar traditionele media op hun retour zijn, rukt FTM op met stevige dossiers en klinkende primeurs.”

Bekijk meer van

Follow The Money 925

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.