— vrijdag 28 april 2017, 13:11 | 2 reacties, praat mee

FTM en PowNed geweerd bij uitleg Keizer

ANP/ Jerry Lampen

Henry Keizer, VVD-voorzitter en grootaandeelhouder van de Facultatieve Groep, heeft vrijdag onderzoeksjournalist Eric Smit van Follow The Money en journalisten van PowNed geweigerd bij een door hem belegde persconferentie. Tijdens die persconferentie legde hij uit dat de manier waarop hij de aandelen voor zijn bedrijf verwierf door de beugel kan.

Smit heeft voor FTM de geldstromen gevolgd rondom de overname en komt tot de conclusie dat Keizer en zijn mede-aandeelhouders een bedrijf dat 30 miljoen waard is voor enkele tienduizenden euro’s de man wisten te verwerven.

Smit en PowNed werden aan de poort geweigerd.

Binnen wilde de perswoordvoerder van Keizer niet toelichten waarom de twee de toegang werd ontzegd.

Keizer zei dat hij geen behoefte had aan een gesprek met FTM. ‘Wilde dinsdag uitleg geven, maar vrijdag publicatie. Sfeer wordt gecreëerd: die dikke deugt niet.’


Buiten de poort kreeg Smit de stukken in handen waarmee Keizer zijn onschuld aantoont maar was niet onder de indruk van het verweer van Keizer. FTM neemt niets van de publicaties terug.

 

Praat mee

2 reacties

Max Sipkes, 28 april 2017, 13:34

Het is dus zover: journalisten worden uitgesloten van persbijeenkomsten. De VVD-prominent Henry Keizer paste censuur toe door twee journalisten van FTM buiten de deur te houden. Alle media die er waren melden dat. Maar ze gingen wel naar binnen. Er werd wat gemopperd over de buitensluiting maar daar bleef het bij. Zou het niet beter zijn in een voorkomend geval allemaal de bijeenkomst te verlaten? Bestuurders die bepalen wie de pen of microfoon mag vasthouden verspelen het recht op hun woord. Het vraagt om een standpunt in de beroepsgroep.

Jacqueline Wesselius, 28 april 2017, 18:44

@Kamerbreed van @avrotros mocht er ook niet in, lees ik op Twitter. #tegekvoorwoorden

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.