— woensdag 5 december 2018, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Harry Lensink naar radioprogramma Argos

Harry Lensink treedt per 1 februari in dienst bij de VPRO. Hij gaat daar fulltime aan de slag als eindredacteur voor het onderzoeksprogramma Argos op NPO Radio 1. Hij volgt Huub Jaspers op, die de functie de afgelopen tijd ad interim bekleedde. Jaspers blijft als maker aan Argos verbonden.

Lensink werkt nu nog als freelancer voor onder meer Follow The Money, waar hij zich richt op cyber security. Ook maakt hij samen met Marian Husken De Willem Podcast, tegen de achtergrond van het proces tegen Willem Holleeder. Daarnaast schrijft hij boeken voor uitgeverij Balans. Tot twee jaar geleden werkte Lensink bij Vrij Nederland, waar hij zich had specialiseerd in justitie en georganiseerde misdaad. Nadat hij bij de laatste reorganisatie boventallig werd verklaard, begon hij voor zichzelf.

Dat Lensink nu weer kiest voor een vaste baan, is geen noodgreep, zegt hij. ‘Ik vond het fijn om de afgelopen anderhalf jaar iets voor mezelf op te bouwen. Om te zien dat het kan. Ook als je vijftig bent en freelancer, kun je gewoon op een leuke manier je brood verdienen. Dat geeft me vertrouwen in de toekomst van dit vak.’

‘Maar’, vervolgt hij. ‘Als je onderzoeksjournalistiek wilt bedrijven, is mijn ervaring tegelijkertijd dat het makkelijker gaat in vaste dienst. Ik vind het geweldig dat er bij de VPRO ruimte is en blijft voor onderzoeksjournalistiek en vind het een eer om in de traditie van Argos te stappen.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.