— vrijdag 4 april 2014, 18:00

Vice neemt belang in 925

Het Canadese Vice Media krijgt een belang van 33 procent in Jort Kelders financiële blog 925.nl. Vice, met ook een afdeling in Nederland, gebruikt "haar netwerk en expertise van advertenties, video en sociale media om 925 een duw in de goede richting te geven", meldt Kelder in het begeleidende bericht. De stap is genomen omdat het lastig bleek geld te verdienen met de blog: "Eerlijk gezegd: we zijn goed gehumeurd, maar om nu te zeggen dat het ons de afgelopen jaren geweldig ging… mwah. Bijna 6 jaar geleden lanceerden we deze ‘website voor de betere kantoorknuppel’, maar na een flitsende start reed onze virtuele Ferrari al snel in de rubberen muur van wèl bezoek maar weinig inkomsten. Stukjes tikken is een kunstje, maar er online ook geld mee verdienen is een meesterwerk." Vice ("dat razendsnel groeiende miljoenenimperium der urban hipsters") slaagt daar beter in, aldus Kelder. Als onderdeel van de samenwerking zal de redactie van 925.nl verhuizen naar het nieuwe onderkomen van Vice aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Thijs Boon van de Nederlandse tak van Vice vertelt in De Volkskrant dat het belang in 925 vooral een strategische zet is. "Wij verkopen advertenties via 925 en zijn niet betrokken bij inhoud en de dagelijkse gang van zaken." Volgens Boon zou 925 inhoudelijk aan het verjongen zijn, wat maakt dat de doelgroep beter past bij Vice: mensen tussen de 18 en 34, de 'millennials'. Voor deze groep zijn er te weinig financiële media volgens Boon. "Het Financieele Dagblad lezen ze niet. 925 bereikt die doelgroep wél", aldus Boon in De Volkskrant.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.